Vad händer nu...?

Ni som läser min blogg vet antagligen om att covid-19 har försvårat vår situation något och att framtiden inte har varit riktigt säker än. Nu är det i alla fall några frågetecken mindre. Jag har en "plan", så gott som man kan ha en plan i det här läget. 
 
"Idag hade jag möte med min manager om framtiden i företaget. Just nu lutar det åt att jag kommer åka hem till Sverige när mitt visum går ut. Förhoppningsvis så kan jag bli anställd som 'svensk' och arbeta hemifrån Sverige, vi har en branch där, men oklart om jag kan bli anställd på det viset. Planen sen är att åka tillbaka till Kanada när jag väl får mitt nya visum."
 
Det där skrev jag i ett bloggutkast i tisdags. Jag var ganska inställd på att jag skulle åka hem till Sverige i sommar då alla potentiella utfall verkade mynna ut i det. I torsdags fick jag ett samtal från min manager som vände på allt, jag kommer stanna och jag kommer inte ha möjlighet att åka hem på hela sommaren. Det är egentligen toppen, för jag får behålla mitt jobb och får möjlighet att stanna, men det gjorde mig lite smått ledsen.
 
 
Vad det här betyder är att Simon kommer åka hem till Sverige, utan mig, i Juli och jag kommer stanna kvar här och jobba. Jag kommer inte kunna åka hem förens covid-19-situationen har lugnat ner sig helt, så jag kommer förhoppningsvis hem till hösten eller över jul. 
 
Så nu är vi i full gång att leta efter en lägenhet till mig, den vi bor i är tyvärr lite dyr för mig ensam. Det känns skönt att Simon kommer hinna flytta till den nya lägenheten med mig, så jag i alla fall kan starta det hemmet tillsammans med honom. Jag försöker inte att tänka på hur overkligt jobbigt det kommer vara att vinka av Simon utan vi försöker ta vara på den tiden vi har kvar. Vi kommer ju också ses några få månader efter han har åkt hem så det kommer bli bra. 

Har du något att säga?Ellinor Svalberg 2020
svalberg.ellinor@gmail.com